Σε εγρήγορση η Τροχαία Χίου

 

«Βροχή» πέφτουν τις τελευταίες μέρες τα πρόστιμα από την Τροχαία Χίου για παράνομο παρκάρισμα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού μας.

Σε δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων έπεσαν «καμπάνες» που συνοδεύονταν φυσικά και από ξήλωμα πινακίδων, όταν φυσικά βρίσκονται παρκαρισμένα οχήματα και σε θέσεις ΑΜΕΑ.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα οχήματα που είναι σταθμευμένα σε σημεία που δεν επιτρέπεται, ενώ τις μέρες των εορτών εντείνεται η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, με στόχο την ομαλοποίηση της κυκλοφοριακής ροής, αλλά και την ασφαλή οδήγηση.

Η Τροχαία Χίου βρίσκεται επί ποδός για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας τις γιορτινές ημέρες και τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα διαρκέσουν έως και τα Θεοφάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της αστυνομίας για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με το βάρος να δίνεται στο γύρο της κεντρικής πλατείας του νησιού, στις οδούς Δημοκρατίας και Πολυτεχνείου, αλλά και το οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού, όπου αναμένεται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης τροχονόμοι θα υπάρχουν στις αρτηρίες του κεντρικού ιστού της πόλης, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες ο Διοικητής  της Τροχαία Χίου κ. Καλανδρόπουλος, συστήνει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα τους, να μην προβαίνουν σε αντικανονικές προσπεράσεις και βέβαια να αποφεύγουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση και να χρησιμοποιούν προστατευτικό κράνος όταν οδηγούν δίκυκλο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.